Ez történik ha egy hónapig minden nap megeszel egy kanál mézet!Ha csak egy teáskanállal fogyasztunk el belőle minden este lefekvés előtt, már gondoskodhatunk a nyugodt alvásról. Mivel 80%-ban természetes cukrot tartalmaz, megemeli az inzulinszintet, így a tripofán nevű anyag könnyebben eljut az agyhoz, hamarabb beindul az alvás folyamata. A méz nem csak nyugtató, harmonizáló, hanem igencsak egészséges és tökéletes energiaforrás is.

A méz glükoztartalma miatt azok az emberek, akik rendszeresen fogyasztanak mézet sokkal energikusabbak, éberebbek és egészségesebbek is. Ha szereted a mézet, és beiktatod a napi étrendedbe, többé nem kell számolnod a fáradtsággal. Bármennyire is édes és tele van cukorral, mégis hatékonyan beilleszthető a fogyókúrába. Egyenlő arányban tartalmaz glükózt és fruktózt, így segítségünkre lehet a fogyásban. Ráadásul egészségesen csökkenthetjük az édesség utáni sóvárgásunkat is.

A méz előállításához a méhek virágport gyűjtenek. Így sok flavonoidot tartalmaz, melykiváló antioxidáns, hatással van az immunrendszer erősítésére. Viszont nem csak az immunrendszer erősítésére jó, hanem kiváló antioxidáns és gyulladásgátló is. Nem csoda, hogy gyerekkorunkban köhögés esetén egyből egy kanál mézet kaptunk gyógyírként. Régen vágások, horzsolások és sebek kezelésére is használták. Ha bekenjük a sebet mézzel, antibakteriális tulajdonsága miatt eltávolítja a baktériumokat, tisztán tartja és gyógyítja a sebet.

A kozmetikaiparban is egy igen közkedvelt alapanyag a méz. Ha szeretnék sima és puha arcbőrt, hetente 2-3 alkalommal kenjük be a megtisztított arcbőrünket vékony rétegben zabpehellyel elkevert mézzel. Ez a pakolás megakadályozza a mitesszerek, pattanások kialakulását, tisztán tartja az arcbőrt.

0 Megjegyzések